Werken met een hittegolf

Werken met een hittegolf

5 tips om uw MacBook koel te houden

Net als bij mensen en dieren reageren laptops ook op hitte. Uw Mac is niet zo’n liefhebber van extreme warmte, hij kan zelfs helemaal uitvallen. Wanneer u toch moet werken op uw MacBook (of gewoon uw serie af wilt kijken) is het raadzaam om de MacBook niet te warm te laten worden. Met onderstaande tips komen u én uw MacBook de zomer door!

1. Goede ondergrond

MacBooks zijn de afgelopen jaren een stuk sneller, lichter en platter geworden. Hierdoor is er minder ruimte in de behuizing voor de ventilatoren. Door de Mac op een vlakke, harde ondergrond te plaatsen, krijgt hij alle ruimte om goed te ventileren. Denk hierbij aan een tafel. Het is niet handig om de MacBook op uw schoot, kussen of op zijn hoes neer te zetten.

2. Schaduw

Het klinkt misschien overbodig, maar zet de MacBook niet in de zon. Hierdoor warmt de behuizing flink op waardoor de laptop het zwaar te verduren krijgt. Wist u dat u als mens in de schaduw kunt verbranden? Vergeet uzelf daarom niet in te smeren wanneer u in de achtertuin onder een boom gaat zitten. De MacBook hoeft u niet in te smeren, scheelt weer. 😉

3. Houd de Mac goed schoon

In de openingen van de Mac gaat gemakkelijk stof zitten. Ook in de roosters van de ventilatoren. Maak de Mac een paar keer per jaar schoon met bijvoorbeeld een droog wattenstaafje of een busje perslucht. Op deze manier zorgt u dat de Mac zichzelf goed kan blijven ventileren. Zorg wel dat u de MacBook uitzet voordat u dit doet.

4. Neem een kleine pauze

U hebt in deze periode ook vaker een pauze nodig om af te koelen, uw Mac ook! Leg hem bijvoorbeeld een half uurtje in de schaduw in de keuken. Kunt u gelijk een koel glas ijsthee pakken uit de koelkast. Let wel op dat u het pak terugzet in de koelkast en NIET de MacBook.

5. Koop een laptop-koeler

Hebt u geen tijd voor een korte break en moet u écht door? Schaf dan een laptop-koeler aan. In deze standaard waarop u de MacBook plaatst, heeft ventilatoren waarmee hij koele lucht tegen de onderkant van de laptop blaast. Met een USB-kabel sluit u deze makkelijk aan op de MacBook.

iUsed.be - Blog | Altijd het laatste Refurbished Apple nieuws info@iused.be www.blog.iused.be
Kasteleinsstraat 13/2 9150 Kruibeke, Belgium
iUsed.nl | Tweedehands (refurbished) Macs Refurbished - Apple iMacs, MacBooks, iPads https://www.iused.nl/themes/iused_3/img/iused-logo.svg +32 078 485 106 $$ Openingstijden:
4 sterren - gebaseerd op 455 TrustPilot beoordelingen
Kasteleinsstraat 13/2 9150 Kruibeke, Belgium
customer service +32078485106
4.6 sterren - gebaseerd op 2775 TrustPilot beoordelingen