MacBook Pro versus MacBook Air: Welke moet u kiezen?

MacBook Pro versus MacBook Air: Welke moet u kiezen?

 

Regelmatig krijgen wij de vraag: ‘Moet ik kiezen voor een MacBook Pro 13 inch of een MacBook Air 13 inch?’ Om antwoord te kunnen krijgen op deze vraag is het belangrijk om uzelf twee vragen te stellen: Waarvoor en waar wilt u de MacBook gebruiken?

 

Waarvoor wil ik de MacBook gebruiken?

Zowel de MacBook Pro als de MacBook Air hebben een Intel Core i5 processor. Hierdoor zijn ze beide geschikt voor actief computergebruik, zoals tekstverwerking, het bewerken van foto’s, het monteren van video’s en het spelen van videospellen. Het verschil tussen de MacBook Pro en MacBook Air is echter vooral te merken wanneer u met zware programma’s werkt, zoals Photoshop. De MacBook Pro is namelijk voorzien van een sterkere Turboboost en heeft daardoor een hogere kloksnelheid. Hierdoor is de MacBook Pro een stuk sneller dan de MacBook Air op het moment dat uw MacBook extra kracht nodig heeft.

Heeft u als hoofddoel om de MacBook te gebruiken voor tekstverwerking, e-mail en internet, dat is de MacBook Air een uitermate geschikte laptop. Werkt u regelmatig met grafische programma’s, zoals Photoshop, dan adviseren wij al snel om een MacBook Pro aan te schaffen. De processor en het werkgeheugen van de MacBook Pro zorgen ervoor dat u veel sneller binnen grafische programma’s kan werken dan bij de MacBook Air.

 

Waar wil ik de MacBook gebruiken?

De MacBook Air is een stukje lichter dan de MacBook Pro en heeft een langere batterijduur. Werkt u veel onderweg, dan is de MacBook Air daar uitermate geschikt voor. Dit neemt natuurlijk niet weg dat een MacBook Pro ook prima onderweg is mee te nemen.

 

Keuzehulp

De keuze voor een MacBook Pro of MacBook Air is dus vooral afhankelijk voor welke doeleinden u de MacBook gaat gebruiken. Bij iUsed Store kunt u bovendien gebruik maken van de iUsed Keuzehulp. Met behulp van deze tool wordt het assortiment gesorteerd op basis van drie gebruikswijzen: basis kantoor- en thuisgebruik, uitgebreid kantoor- en thuisgebruik en professioneel gebruik. Hierdoor vindt u de MacBook die geschikt is voor uw situatie en bent u verzekerd van de juiste keuze.

 

iUsed.be - Blog | Altijd het laatste Refurbished Apple nieuws info@iused.be www.blog.iused.be
Kasteleinsstraat 13/2 9150 Kruibeke, Belgium
iUsed.nl | Tweedehands (refurbished) Macs Refurbished - Apple iMacs, MacBooks, iPads https://www.iused.nl/themes/iused_3/img/iused-logo.svg +32 078 485 106 $$ Openingstijden:
4 sterren - gebaseerd op 455 TrustPilot beoordelingen
Kasteleinsstraat 13/2 9150 Kruibeke, Belgium
customer service +32078485106
4.6 sterren - gebaseerd op 2775 TrustPilot beoordelingen