Wat is het verschil tussen Qwerty NL, Qwerty INT en Azerty?

Wat is het verschil tussen Qwerty NL, Qwerty INT en Azerty?

Een klavier is opgebouwd vanuit een bepaalde indeling. Er bestaan veel verschillende indelingen, zowel wat betreft de plaatsing van de toetsen als wat betreft de plaatsing van de letters op die toetsen. De indeling die standaard gebruikt wordt verschilt soms per land.

Via iUsed.be bieden we MacBooks aan met verschillende klavierindelingen: Qwerty Nederlands, Qwerty Internationaal en Azerty. In deze blog bespreken we de verschillen tussen deze klaviers.

Qwerty Nederlands

Het klavier dat veel in Nederland wordt gebruikt is Qwerty Nederlands; zie de onderstaande afbeelding. Dit type is voornamelijk te herkennen aan een verticale Enter/Return-toets. Verder bevindt de Backslash (\) zich linksonder de Enter/Return-toets en zit er een kleinere Shift-toets op met een tilde/grave accent-toets (`) ernaast. Bovendien heeft het Nederlandse klavier een euroteken op de 2 zitten. Om deze te gebruiken dien je de knoppencombinatie Alt + 2 in te drukken.

Qwerty Internationaal

Een ander type klavier dat vaak voorkomt in Nederland is Qwerty Internationaal; zie de afbeelding hieronder. Het grootste verschil is dat dit type een horizontale Enter/Return-toets heeft. Verder zit er een bredere Shift-toets op en bevindt de Backslash zich rechtsboven de Enter-toets. De tilde/grave accent-toets (`) zit links naast de 1 en het euroteken ontbreekt op de 2. Echter, wanneer je de locatie instelt op Nederland, kun je ook gebruikmaken van de knoppencombinatie Alt + 2 voor een euroteken.

Azerty

Het klavier dat in België gebruikt wordt is Azerty; zie onderstaande afbeelding. Dit type verschilt op meerdere punten van de Nederlandse versie. Allereerst zijn de Q en A omgewisseld en is de M een rij omhooggeschoven. Daarnaast zijn de W en de Z ook gewisseld. Bovendien bevinden speciale karakters zoals het uitroepteken, het vraagteken en het euroteken zich op andere plaatsen.

iUsed.be - Blog | Altijd het laatste Refurbished Apple nieuws info@iused.be www.blog.iused.be
Kasteleinsstraat 13/2 9150 Kruibeke, Belgium
iUsed.nl | Tweedehands (refurbished) Macs Refurbished - Apple iMacs, MacBooks, iPads https://www.iused.nl/themes/iused_3/img/iused-logo.svg +32 078 485 106 $$ Openingstijden:
4 sterren - gebaseerd op 455 TrustPilot beoordelingen
Kasteleinsstraat 13/2 9150 Kruibeke, Belgium
customer service +32078485106
4.6 sterren - gebaseerd op 2775 TrustPilot beoordelingen