Houd hackers uit uw cloud

Houd hackers uit uw cloud

U hoort steeds vaker dat privébeelden worden gestolen door het hacken van een iCloud- of Google account. Hoe doen ze dat en hoe kan u het voorkomen? U leest het in deze blog.

Hoe gaan hackers te werk?

Veel hackers proberen toegang te krijgen tot uw cloud door online te zoeken naar eerder gelekte wachtwoorden en deze uit te proberen. Als u al jaren voor verschillende websites hetzelfde wachtwoord gebruikt, kan de hacker gemakkelijk toegang krijgen tot uw iCloud- of Google-account. Daar vindt de hacker dan opgeslagen foto’s en video’s, maar ook volledige WhatsApp-gesprekken. Ook kunnen wachtwoorden achterhaald worden via nepmails. Een andere populaire methode om toegang te krijgen is om de geheime vragen te beantwoorden. Vragen als ‘wat is de naam van uw eerste huisdier’ kunnen hackers beantwoorden door uw social media-account te doorzoeken.

Hoe kan u voorkomen dat uw cloud gehackt wordt?

Uiteraard is het stelen en zonder toestemming verspreiden van naaktfoto’s strafbaar, maar het blijkt lastig om de hacker op te pakken en te vervolgen. Bovendien hebben veel slachtoffers niet door dat ze gehackt zijn en dat hun privébeelden worden verspreid. Het beste is dus om te voorkomen dat hackers toegang kunnen krijgen tot uw iCloud- of Google-account, maar hoe doet u dat?

  1. Zorg altijd voor een sterk wachtwoord

Allereerst is het verstandig om gebruik te maken van wachtwoord generators die een sterk wachtwoord aan kunnen maken. Dit verkleint de kans dat wachtwoorden geraden kunnen worden. Gebruik ook niet hetzelfde wachtwoord voor meerdere diensten, om te voorkomen dat iemand anders direct toegang krijgt tot meerdere account.

  1. Let op voor nepmails

Krijgt u een mail waarin om uw wachtwoord gevraagd wordt? Apple, Google en andere bedrijven zullen nooit zomaar om uw wachtwoord vragen. Wordt u naar een pagina geleid, check dan of deze versleuteld is en of de pagina wel echt is.

  1. Gebruik tweestapsverificatie

Standaard worden cloud accounts beveiligd met beveiligingsvragen, maar het is veel verstandiger om over te stappen naar tweestapsverificatie. Hiermee is er altijd een extra cijfercode nodig om in te kunnen loggen op uw account. Deze cijfercode wordt gestuurd naar uw vertrouwde apparaten, waardoor inbreken op afstand onmogelijk is.

iUsed.be - Blog | Altijd het laatste Refurbished Apple nieuws info@iused.be www.blog.iused.be
Kasteleinsstraat 13/2 9150 Kruibeke, Belgium
iUsed.nl | Tweedehands (refurbished) Macs Refurbished - Apple iMacs, MacBooks, iPads https://www.iused.nl/themes/iused_3/img/iused-logo.svg +32 078 485 106 $$ Openingstijden:
4 sterren - gebaseerd op 455 TrustPilot beoordelingen
Kasteleinsstraat 13/2 9150 Kruibeke, Belgium
customer service +32078485106
4.6 sterren - gebaseerd op 2775 TrustPilot beoordelingen