Het verschil tussen Nederlands en US int qwerty

Het verschil tussen Nederlands en US int qwerty

Met enige regelmaat krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen een US internationaal toetsenbord en een Nederlands toetsenbord. Om hier duidelijkheid over te geven is dit artikel geschreven.

Er bestaan veel taal indelingen voor een toetsenbord maar wij beperken ons in dit bericht enkel tot het Nederlandse en US internationale qwerty type. Beide worden in Nederland gebruikt voor zowel Apple als PC’s.

Een vaak voorkomend type in Nederland is US Internationaal. Hieronder een afbeelding van dit toetsenbord op een Macbook Pro.

Keyboard US-1

Dit type is voornamelijk te herkennen aan een horizontale Enter/Return toets. Verder zit er een bredere Shift toets op en bevindt de Backslash zit rechtsboven de Enter toets. Het Nederlandse toetsenbord lijkt voor het overgrote deel hier op. Zie onderstaande afbeelding.

Keyboard Dutch-1

Dit type toetsenbord is het makkelijkste te herkennen aan de verticale Return toets, en de backslash bevind zich hier linksonder de Return toets. Daarnaast heeft het Nederlandse toetsenbord een €-teken boven de “2” zitten. Om deze te gebruiken dient u de knoppencombinatie ALT + 2 in te drukken, dit werkt ook onder een US International toetsenbord als u de lokalisatie in stelt op Nederland.

Als laatste zit er een kleinere Shift toets op een tilde/grave accent toets ernaast, bij US International bevind deze zich boven de Tab toets.

Geef een reactie

Geef een reactie

iUsed.be - Blog | Altijd het laatste Refurbished Apple nieuws info@iused.be www.blog.iused.be
Kasteleinsstraat 13/2 9150 Kruibeke, Belgium
iUsed.nl | Tweedehands (refurbished) Macs Refurbished - Apple iMacs, MacBooks, iPads https://www.iused.nl/themes/iused_3/img/iused-logo.svg +32 078 485 106 $$ Openingstijden:
4 sterren - gebaseerd op 455 TrustPilot beoordelingen
Kasteleinsstraat 13/2 9150 Kruibeke, Belgium
customer service +32078485106
4.6 sterren - gebaseerd op 2775 TrustPilot beoordelingen