Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Regelmatig krijgen wij vragen van klanten die voor het eerst een Apple device hebben gekocht. Dit zijn vragen over zaken die voor de ervaren Apple gebruikers wellicht vanzelfsprekend lijken, maar voor beginners niet. In deze blog helpen we u uit de brand met de meest voorkomende productvragen.

‘Hoe zet ik mijn iMac aan?’

Een iMac kunt u aanzetten door op de aan/uit-knop te drukken. Dit is een ronde knop aan de achterkant van de iMac. Zorg er uiteraard wel voor dat de stroomkabel is aangesloten.

iMac-aan/uit-knop

‘Wat is VoiceOver en hoe gebruik ik dit?’

VoiceOver is een ingebouwde schermlezer die een gesproken beschrijving geeft van wat er op het scherm gebeurt. Op deze manier kunnen gebruikers met een visuele beperking hun computer besturen. Wanneer u uw MacBook of iMac voor de eerste keer in gebruik neemt en configureert, dan kunt u direct VoiceOver inschakelen door op Command + F5 te drukken. Druk nogmaals op Command + F5 om VoiceOver weer uit te schakelen. U kunt op Escape drukken om er meer over te weten te komen. Tijdens het configureren van uw iPhone of iPad kunt u VoiceOver in- en uitschakelen door driemaal op de homebutton te drukken.

Heeft u uw Apple device al volledig geconfigureerd? Om VoiceOver in en uit te schakelen drukt u op uw MacBook of iMac wederom op Command + F5. Op uw iPhone of iPad kunt u VoiceOver in- en uitschakelen door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > VoiceOver. Uiteraard kunt u VoiceOver ook inschakelen met behulp van Siri.

‘Waar is de rechtermuisknop op mijn Mac?’

Op het eerste gezicht lijkt het alsof u op een draadloze muis of trackpad geen rechtermuisknop kunt gebruiken. Hoe kunt u klikken op de rechtermuisknop als er maar één knop is? Op een muis of trackpad van Apple kunt u ‘rechts’ klikken, zelfs als u geen rechtermuisknop hebt.

Op Macs wordt rechts klikken secundair klikken genoemd. Met een Apple trackpad kunt u secundair klikken instellen door te gaan naar Systeemvoorkeuren > Trackpad. Vink Secundair klikken aan en kies daaronder voor de gewenste optie: klikken met twee vingersklikken in de rechterbenedenhoek of klikken in de linkerbenedenhoek. In dit venster kunt u ook andere trackpadfuncties instellen. Om secundair klikken in te stellen op een Apple Magic Mouse gaat u naar Systeemvoorkeuren > Muis. Na het aanvinken van Secundair klikken kunt u kiezen voor de opties klikken op rechterzijde of klikken op linkerzijde.

‘Hoe download ik Pages, Numbers, Keynote, iMovie en GarageBand?’

In 2013 werd ingevoerd dat iedereen die een nieuwe Mac, iPhone of iPad kocht, gratis de applicaties Pages, Numbers, Keynote, iMovie en GarageBand kreeg. Wanneer u een tweedehands of refurbished Apple apparaat kocht moest u hiervoor betalen. Gelukkig kan sinds 2017 iedereen de apps gratis downloaden. Ga op uw device naar de App Store > klik op Zoek > typ de naam in van de gewenste applicatie > klik op Download naast de naam van de app > klik op Installeer.

Staat uw vraag hier niet bij? Vraag het dan via de live chat op onze website.

iUsed.be - Blog | Altijd het laatste Refurbished Apple nieuws info@iused.be www.blog.iused.be
Kasteleinsstraat 13/2 9150 Kruibeke, Belgium
iUsed.nl | Tweedehands (refurbished) Macs Refurbished - Apple iMacs, MacBooks, iPads https://www.iused.nl/themes/iused_3/img/iused-logo.svg +32 078 485 106 $$ Openingstijden:
4 sterren - gebaseerd op 455 TrustPilot beoordelingen
Kasteleinsstraat 13/2 9150 Kruibeke, Belgium
customer service +32078485106
4.6 sterren - gebaseerd op 2775 TrustPilot beoordelingen