Langzame iPhone? Leeg de cache!

Langzame iPhone? Leeg de cache!

Heeft u weleens last van een trage iPhone? Dat hoeft lang niet altijd te komen omdat uw telefoon oud begint te worden of omdat uw internetverbinding langzaam is. Het zou goed kunnen dat uw iPhone vol zit met nutteloze bestanden en appgegevens. Dat betekent dat het tijd is om de cache van uw iPhone te legen.

Cachegegevens bestaan uit alle bestanden en foto’s die uw telefoon heeft verstopt in het geheugen. Dat gaat dan ook om wachtwoorden en gegevens van eerder bezochte sites, die uw telefoon opslaat om later weer makkelijk toegang te krijgen. Het regelmatig legen van de cache is een goede gewoonte om te zorgen dat uw telefoon op volle snelheid blijft functioneren. Gelukkig hoeft u daar geen iPhone-expert voor te zijn en kunt u dat makkelijk zelf.

Volg onderstaande simpele stappen als u het gevoel heeft dat uw iPhone wel een voorjaarsschoonmaak kan gebruiken, te beginnen met de app die u waarschijnlijk het vaakst gebruikt: Safari.

De cache van Safari leegmaken

Voordat u gegevens gaat verwijderen van Safari, moet u zeker weten dat u uw belangrijkste wachtwoorden kent, want met dit proces wordt u uitgelogd van de websites die u bezoekt.

Om de cache in Safari leeg te gooien, opent u Instellingen en scrolt u naar beneden tot u de optie Safari ziet. Tik op deze optie en scrol nu wederom naar beneden tot u de optie Wis geschiedenis en websitedata vindt. Wanneer u op deze optie tikt zal uw apparaat dubbelchecken of u echt de gegevens van Safari wil verwijderen, dus moet u nog een keer instemmen.

Cache legen van andere apps

Naast Safari verzamelen andere apps soms ook behoorlijk wat gegevens. Ook die gegevens kunt u vrij eenvoudig wissen. Open wederom Instellingen en navigeer naar Algemeen en vervolgens naar iPhone-opslag. Wacht even tot het apparaat klaar is met scannen en bekijk welke app veel opslagruimte vraagt bij het onderdeel Documenten en gegevens. Als u zo’n app vindt en opent, tik dan onderin op Verwijder app. De app zal nu worden verwijderd, inclusief alle verzamelde gegevens. Wanneer u de app opnieuw downloadt uit de Apple Store, zal het puur de app zijn, zonder alle ruimtevretende gegevens. Als het een betaalde app is, hoeft u hem niet opnieuw aan te schaffen.

iUsed.be - Blog | Altijd het laatste Refurbished Apple nieuws info@iused.be www.blog.iused.be
Kasteleinsstraat 13/2 9150 Kruibeke, Belgium
iUsed.nl | Tweedehands (refurbished) Macs Refurbished - Apple iMacs, MacBooks, iPads https://www.iused.nl/themes/iused_3/img/iused-logo.svg +32 078 485 106 $$ Openingstijden:
4 sterren - gebaseerd op 455 TrustPilot beoordelingen
Kasteleinsstraat 13/2 9150 Kruibeke, Belgium
customer service +32078485106
4.6 sterren - gebaseerd op 2775 TrustPilot beoordelingen